Hamis szalonka
4 fő részére
Nehézség:
közepes
hozzávalók
- 1 pár galamb
- 1 evőkanál reszelt vöröshagyma
- 5 dkg borjúmáj
- 1 zsemle
- száraz fehér bor (áztatáshoz)
- 10 dkg vaj
- 1 tojássárgája
- só
- késhegynyi kakukkfű
- tört borókabogyó
- csipetnyi majoránna
- egy kevés zsálya
- 2 szem tört szegfűszeg
- kiskanálnyi reszelt citromhéj
a párolólébe
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál petrezselyemgyökér
- 1 húsleveskocka
- egy kevés törött bors
- 1 babérlevél
- késhegynyi kakukkfű
- 2 szem borókabogyó
Elkészítés
A megtisztított galambokat kívül-belül bedörzsöljük sóval, tört borókabogyóval és kakukkfűvel, majd megtöltjük a töltelékkel, amelyhez összedolgozzuk a borban áztatott zsemlét a hagymával, az áttört májjal, majorannával, sóval, citromhéjjal, szegfűszeggel és a zsályával. (Csak keveset tegyünk bele a fűszerekből!) A zöldséggel, húsleveskockával és fűszerekkel ízesített párolólében puhára főzzük, majd rövid lére párologtatjuk. A feldarabolt pecsenyére a tálon öntjük rá az átszűrt mártást.
Megjegyzés
Készíthető grillezni való csirkéből is.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.